Vanzare Case Vile Terenuri Aparatamente Bucurestii Noi Bazilescu Damaroaia Laminorului Straulesti

Imobiliare Bucurestii Noi

Bucuresti Romania

Proiect: Românii nu se vor mai putea muta în locuințele noi înainte de recepția lucrărilor de construcții
Add CommentAdd Comment
thumb_3_Magori.jpg
Article By:

Proprietarii clădirilor nu vor mai putea permite celor ce au cumpărat un spațiu de locuit în imobile să se mute înainte de semnarea procesului-verbal de recepție a lucrărilor, fie ele de construire, consolidare sau extindere

Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.10/1995 privind calitatea în construcţii, ce a fost înregistrată recent la Senat pentru dezbatere, prevede o serie de noi reguli ce vor trebui respectate la construcția și livrarea de locuințe. Pentru a se putea aplica, documentul are nevoie de acordul parlamentarilor și de publicarea în Monitorul Oficial.

Mai exact, propunerea legislativă nu va mai permite celor ce au cumpărat o locuință într-un bloc nou sau în care se execută diverse lucrări de construcții să se mute înainte de recepția lucrărilor.

Concret, investitorii, care sunt definiți de legislația în vigoare ca fiind persoane fizice sau juridice care finanțează și realizează investiții sau intervenții la construcții, nu vor mai trebui să “permită locuirea înainte de semnarea procesului verbal de recepție a construcțiilor la terminarea lucrărilor”.

Pe de altă parte, și proprietarii construcțiilor vor avea, printre altele, aceeași obligație, dar în mai multe situații. După cum este prevăzut în inițiativa legislativă, aceștia vor trebui “să nu permită locuirea înainte de semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor de construire, reconstruire, consolidare, transformare, extindere, desființare parțială.

Proiectul de act normativ stipulează și modul în care vor fi sancționați investitorii sau proprietarii construcțiilor care nu vor respecta noile obligații. Astfel, conform documentului, nerespectarea obligației de a nu permite locuirea înainte de recepția lucrărilor va fi sancționată “cu confiscarea sumelor provenite din această faptă care provin din promisiuni de vânzare-cumpărare, contracte de vânzare-cumpărare, închiriere sau orice altă formă de a încasa un drept de folosință“.

Sursa : avocatnet.ro

Comments (0)
Click Me!

Persistent Collapsing Quick Search

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to