Vanzare Case Vile Terenuri Aparatamente Bucurestii Noi Bazilescu Damaroaia Laminorului Straulesti

Imobiliare Bucurestii Noi

Bucuresti Romania

Primavara imobiliara Bucurestii Noi
Add CommentAdd Comment
thumb_3_Magori.jpg
Article By:

Primavara imobiliara Bucurestii Noi


 

Primavara 2018 debuteaza cu schimbari majore in piata imobiliara. Poate ca nu este vorba doar de zona Bucurestii Noi, insa noi percepem aceste fapte in prisma lucrului efectiv cu proprietarii si cu clientii din aceasta zona. Cartierul foarte frumos cu un parc central superb, Parcul  Bazilescu, a fost si este foarte cautat pentru amenajarea unei locuinte individuale. Tinerii casatoriti cu copii mici care s-au saturat sa stea cu parintii sau care doresc un camin cu putina verdeata pentru copiii lor, fara sa paraseasca Bucurestiul sunt foarte interesati de o casuta veche pe care sa o poata renova. Bineinteles ca sunt foarte multi si care ar dori sa achizitioneze terenul cu casa veche si apoi sa o demoleze si sa construiasca una noua cu structura si compartimentarea conform cerintelor anului 2018.

Acest cartier a fost pana nu demult paradisul dezvoltatorilor imobiliari care au construit bloculete cu 8-10 apartamente pe aceste mici gospodarii individuale cu terenuri intre 300 si 400 mp. Atractia unui apartament nou in comparatie  cu blocurile din ’64-’74 din zona era foarte mare , apartamentele fiind situate in zone superbe si la preturi de cca 1000 Euro mp construit . Structurile inalte devalorizau proprietatile din jur, din cauza lipsei intimitatii create prin faptul ca ferestrele blocurilor erau peste curtile lor. In urma unor procese civile intentate de proprietarii din zona care se vedeau clar deranjati, regulile de urbanism s-au inasprit, autorizatiile nu s-au mai eliberat asa de permisiv iar receptiile au devenit mai riguroase. Pe de alta parte certificatele de urbanism, pentru zona cea mai cautata si anume Parcelarea Bazilescu , au intrat in blocaj si, datorita unor conflicte intre ISC ,PMB si administratia locala, facand ca obtinerea lor, imperativ necesara pentru obtinerea autorizatiei de construire sa intarzie si peste un an. Dezvoltatorii  de blocuri au parasit zona, migrand spre alte sectoare cu conditii mai favorabile. Lipsa apartamentelor nou construite a facut ca in cursul anului 2017 preturile sa urce si cu 50% pentru aceste categorii de imobile. Preturile mari la aceste apartamente au generat o reactie in lant facand proprietarii de case individuale sa pretinda si ei mai mult. Astfel o casuta din anii ’60 cu 90mp construiti cu teren de  300 mp se putea gasi pana in 100000 Euro in 2017, comparatic cu primavara anului 2018 cand preturile solicitate ajungeau si la peste 140000 Euro, lucru care nu insemna ca se si vindeau, insa piata s-a blocat. Proprietarii acestor imobile nu inteleg ca aceste case, majoritatea tip vagon sunt  mult sub standardele de azi ale unor locuinte decente, iar acestea trebuie fie demolate, fie modificate. Modificarea sau mai rau, demolarea acestora genereaza costuri mari, ceea ce duce la imposibiliatea achizitionarii lor la pretul solicitat.

In principiu, o persoana ce dorea sa plece de la bloc vindea un apartament cu 3 camere in medie cu 70-80000 Euro. Mai punea ceva economii si achizitiona o casa veche cu 100000E , apoi apela la un credit bancar pe 30 de ani si amenaja sau reconstruia casa cu standarde moderne . Creditul nu putea depasi 60000-80000 Euro in urma bonitatii rezultate din doua salarii decente in conditiile in care, cu  cca 500E /mp  se putea edifica lejer o constructie moderna.

Succesul aparent al unor agentii imobiliare a atras zeci de agentii pe zona, care au navalit cu super promisiuni de obtinere a unor preturi mari si au ajuns sa preia de la proprietari in exclusivitate vila cu vechime de pana la 10 ani, facand sa para acest cartier comparabil ca preturi cu cele ultracentrale. Vilele ce se vindeau pana in 250000Euro sunt promovate acum si cu peste 350000Euro, preturile find oferite de clienti in aceste cazuri, din comoditatea de a nu astepta cca 2 ani pana sa construiasca una asemanatatoare, facand o mare economie de timp.

Ini concluzie, piata imobiliarea din zona este bulversata. Foarte multi clienti se orienteaza sa cumpere vile decente cu 4-5 camere cu 130-160 mp mp util si teren de 400-500 mp in apropierea Bucurestiului (Mogosoaia , Buftea, Crevedia, Darza) cu pretul unui apartament nou de 100 mp, chiar daca acest lucru face ca zilnic sa faca naveta cca  10-14 km pana la serviciu si sa stea la coada cate o ora atat la intrare cat si la iesire din Bucuresti spre Mogosoaia,.Unde sa mai punem ca apartamentele cu 4 camere sunt aproape inexistente pe zona si cele care totusi sunt oferite la vanzare sunt la peste 150000Euro, pretul la care gasesti o super vila mobilata complet in zona Buftea-Crevedia.

Ateptam sa vedem daca vara imobiliara cu caldurile ei toride va mai prajii din preturi, in conditiile in care si ROBOR-ul creste constant  iar costul cosului alimentar de zi cu zi face ca ratele pentru achitarea creditelor in vedera achizitionarii unei case sa fie si mai dificila.

Cu precizarea ca de locuinte ieftine nu se duce lipsa - sunt oferite sute de apartamente cu preturi si sub 500E/mp (ceea ce arata ca se poate) in cartiere nou rezidentiale, din pacate la periferiile Bucurestiului dinspre  sud si est, in conditiile in care foarte multi dintre proprietarii acestora vor avea serviciul in zonele din nord, facand sa piarda din viata lor ore bune in fiecare zi pentru deplasare la /de la serviciu, in loc sa petreaca mai mult timp cu copiii lor.

Comments (0)
Click Me!

Persistent Collapsing Quick Search

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to