Vanzare Case Vile Terenuri Aparatamente Bucurestii Noi Bazilescu Damaroaia Laminorului Straulesti

Imobiliare Bucurestii Noi

Bucuresti Romania

Explozia de preturi in zona Bucurestii Noi
Add CommentAdd Comment
thumb_3_Magori.jpg
Article By:

     Explozia de preturi in zona Bucurestii Noi

 

Anul 2019 a debutat cu o crestere de preturi semnificative in zona Bucurestii Noi.Toti clientii agentiei se intreaba care este motivul si daca acest motiv este justificat.

Multi dintre ei se amagesc sperand sa revina piata la nivelul anului 2018 ,altii zic ca sigur se apropie o criza majora si ca preturile se vor prabusii.

Trebuie sa remarc ca ambele categorii de supozitii sunt gresite . Pur si simplu zona se dezvolta intr-un ritm alert.

A fost o perioada de blocaje in constructii datorita intarzierilor si cu anii la eliberarea certificatelor de urbanism de catre PMB ,fapt ce a facut ca dezvoltatorii de miniblocuri sa nu poata sa construiasca .

Cererea de apartamente noi din zona a cunoscut o crestere fantastica stimulat de zona verde frumoasa a parcului Bazilescu, aerul curat cat si a infrastructurii bune .

Pe de alta parte prin certificatele de urbanism emise s-a restrictionat zona la un regim maxim de P+2 nivele ,disparitia autorizarii mansardei  facand ca profitul dezvoltatorilor sa scada semnificativ ,fapt ce i-a determinat pe acestia sa incerce sa rmentina profiturile prin  marirea preturilor de la 1000 la 1200E si mai bine a unui metru patrat construit.(1400Emp util).

Proprietarii de case,vile si terenuri vazand preturile asa de mari la apartamente ,au inceput sa urce si ei preturile ,unii marind chiar si cu 40% pretul O casa de 100 mp renovabila cu un teren de 350 mp care in 2017-2018 se putea gasi pana la 120000E acum a ajuns la un pret minim de 150000 Euro dar de cerut proprietarii cer si 180000E .

Biineinteles ca s-a creat un efect in lant, proprietarii prin cresterea  preturilor  terenurilor au fortat  pe dezvoltatori si mai mult la ajustarea in sus a preturilor apartamentelor .

Locatia in acest moment a devenit determinanta ,fiecare metru fata de parc si o staie de metrou ,influentind puternic pretul .Cei care cumpara teren mai ieftin sperind sa obtina profit mai mare ,dar mai departe de staiile de metrou ,se vad in situatia de a vinde mai ieftin ,asfel se explica discrepanta mare de preturi pe metru patrat in cadrul unei zone relativ mici .O mare majoritate a clientilor doresc  o locatie linistita dar daca se poate sa coboare din bloc la statie de metrou ,fapt pentru care platesc mai mult .

Nu in ultimul rand un aport important la preturile mari solicitate in ultimul timp de catre proprietari ,este adus de catre sutele de noi agenti angajati de catre branduri mari imobiliare ,cu scopul de a acapara piata ,si care sunt instruiti ca sub o falsa evaluare in plus ,sa propuna proprietarilor vanzarea proprietatilor  la preturi mult mai mari ,in schimbul preluarii proprietatilor in reprezentare exclusiva .Intrucat contractele se incheie pe minimum un an este posibil ca portalurile de imobiliare sa abunde de asemenea proprietati cu preturi umflate ,facand insa pe cei care doresc sa vinda o proprietate si consulta aceste portaluri sa ceara si ei in consecinta mai mult .

Foarte interesant este ca  acesti agenti ,vazandu-se cu propriile lor afaceri blocate ,au realizat ca ei vor fi primii concediati din lipsa de rezultate , proprietatile insa intrand in portofoliul companiei imobiliare ,si au incercat o redresare a preturilor cautand si expunand la vanzare multe proprietati vechi nevandute din diverse motive (juridice sau constructive )la preturi de data asta mult mai mici ,ne facand altceva decat sa-si  imbogatesaca portofoliul de clientela .In cazul cand vor pleca la alta agentie ,acest portofoliu de clienti va fi luat cu ei ,reprezentand un mare atu la angajare ,compania de unde pleaca ne putand sa  interzica  acest lucru .

Revenind la obiectivitate cred totusi ca , cumparatorii trebuie sa se astepte ca odata cu continuarea dezvoltarii cartierului ,la o crestere graduata a preturilor  .

In uma unor statistici prezentate in mass-media venitul intern brut pe cap de locuitor in Bucuresti este chiar mai mare decat cel similar din Berlin sau Helsinki ceea ce arata bunastarea si o putere marita de cumparare a bucuresteanului,pe de o parte ,iar pe alta parte  o capitala  europeana asa cum este Bucurestiul , va incerca sa alinieze preturile imobilelor cu alte capitalele europene, astfel ca o casa noua pe pamant cu living si 3 dormitoare si teren amenajat de 300mp sa nu coste doar cat trei limuzine.

Incet cartierul devine o zona care se adreseaza unui segment de populatie cu venituri peste medii, care sa poata sa permita achizitia unor locuinte din zona .

Pe amplasamentul fostei uzine Laromet se ridica in momentul de fata un cartier imens rezidential cu sute de apartamente  ,ceea ce va face in curand ca zona sa se aglomereze si mai tare de masini si probabil ca  statia de metrou din fata complexului rezidential va deveni in curand neincapatoare in fiecare dimineata .

Amplasamentul fostei uzine Marmura primeste si el un cartier rezidential de lux cu multe apartamente noi.

Poate ca odata cu aparritia pe piata  a sute de apartamente noi in zona sa se mai tempereze preturile ,insa aceste locatii rezidentiale sunt amplasate strategic la guri de metrou ceea ce  va aduce sigur o influenta majora asupra pretului.

Zona dintre restaurantul Doi-Cocosi si Centura Bucurestiului numit si Straulesti ,primeste in ultimul timp din ce in ce mai multe bloculete cu apartamente moderne pentru care se incearca  copierea preturile din zona parcului Bazilescu ,fapt ce nu stim daca se va realiza deoarece accesul in zona dimineata , seara , in weekend si in sarbatorile legale este realmente blocat din cauza tranzitarii centurii de catre cei care vin sau se duc spre Mogosoaia si Buftea .

Odata cu realizarea trecerii denivelate in zona de centura catre Mogosoia  si Buftea ,foarte multa lume va migra usor catre aceste zone ,unde intradevar poti acum cumpara o vila cu pretul unui apartament  de la Bazilescu ,eliberand presiunea preturilor din zona Bucurestii Noi, pana cand vor urca si acolo preturile datorita cererilor mari.

In privinta preturilor comparative intre case si apartamente ,exista o competitie majora ,fiecare avand perioade in care castiga teren la pret .Odata urca preturile la apartamente ,altadata  urca preturile la case -ne referim la cele cele care sunt relativ in aceasi zona .Nu comparam o casa la marginea Bucurestiului cu un apartament la gura de metrou .E posibil ca apartamentul sa fie mai scump. Luxul se plateste in orice tara .Sunt apartamente in zona marginala a cartierului si anume Doi-Cocosi Straulesti  cu 4 camere si cu putina curte care au pret peste pretul unei vile .

Cartierul Bucurestii Noi nu mai este ce a fost acum 10 ani , este un cartier frumos , in plina dezvoltare ,foarte cautat ,iar cei care cred ca preturile au ajuns la nivelul preturilor din zona 1 Mai (Mihalache) ,se insala ,intrucat cei de acolo au avut grija sa urce  preturile si mai mult .

Pentru familii cu copii , in acest moment preturile foarte mari ale apartamentelor din zonele centrale fata de zona Bucurestii Noi  se justifica numai datorita ,scolilor renumite unde parintii doresc sa educe copii ,altfel datorita aglomeratiei mari din oras si a lipsei parcarilor sunt sigur ca  ar dori sa traiasca linistiti mai bine intr-o zona ca Bucurestii Noi.

Articol reprezinta opinia personala a unui cetatean ce traieste si munceste zilnic in acest cartier .E posibil sa contina si erori de perceptie ,pentru care cer anticipat scuze .

Comments (0)
Click Me!

Persistent Collapsing Quick Search

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to

Toate proprietatile din aceasta categorie (0)

to
to